Zwitserland mag gezien worden!

Voor een ‘plattelander’ is Zwitserland fascinerend. Tijdens onze vakantie aldaar eind augustus hebben we ons vooral in panoramatreinen, van veel glas voorzien, rond laten rijden: het reizen met de Golden Pass Express, de Bernina Express en de Glacier Express is een hoogtepunt. Maar vanuit gewone treinen ziet het land er niet minder bekoorlijk uit: besneeuwde toppen in het volle zonlicht of in wolken gehuld, ruige rotsen, groene dalen en prachtige meren. Van bovenaf – de treinen klimmen soms steil omhoog – zien de intens groene dalen met hun bebouwing eruit als Madurodam. Kortom, Zwitserland mag gezien worden.

About Frans Holtkamp

Op 1 mei 2010 kon ik een punt zetten achter mijn werk. Ik kan nu zelf de dag indelen. Heerlijk! De morgen besteed ik aan hersenwerk: de krant lezen, puzzels maken en lezen. Regelmatig schrijf ik een essay of artikel na het lezen van een spraakmakend boek. Dat plaats ik op deze blog of op www.fransholtkamp.nl 'Woorden voor het leven', mijn 'boekenkast on line'. De middag staat in het teken van beweging: mijn voorkeur gaat uit naar wandelen en fietsen. Meestal gaat de camera mee. Foto's plaats ik op het net. Ga maar eens met de cursor naar het vierkantje met het rode en blauwe bolletje links van deze tekst (bovenaan, onder Verified Services). Er verschijnt een pagina uit mijn 'fotoboek' op Flickr. Klik 'Photostream' aan en dan .....!
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.