Religie een keuze? Vergeet het maar!

Alain de BottonWat ik in Religie voor atheïsten vooral waardeer, is dat De Botton op zijn manier probeert de waardevolheid van christelijke praktijken aan te tonen en naar deze seculiere tijd te vertalen. Onze westerse cultuur is doordesemd van christelijke waarden, normen, gebruiken en gewoonten, maar de meeste westerlingen wéten dat niet (meer). Naast Charles Taylor is De Botton een eigentijdse auteur die de rijke christelijke traditie aan de vergetelheid probeert te ontrukken. In mijn essay Religie een keuze? Vergeet het maar! druk ik daar mijn waardering voor uit, maar plaats er ook enkele kanttekeningen bij.

About Frans Holtkamp

Op 1 mei 2010 kon ik een punt zetten achter mijn werk. Ik kan nu zelf de dag indelen. Heerlijk! De morgen besteed ik aan hersenwerk: de krant lezen, puzzels maken en lezen. Regelmatig schrijf ik een essay of artikel na het lezen van een spraakmakend boek. Dat plaats ik op deze blog of op www.fransholtkamp.nl 'Woorden voor het leven', mijn 'boekenkast on line'. De middag staat in het teken van beweging: mijn voorkeur gaat uit naar wandelen en fietsen. Meestal gaat de camera mee. Foto's plaats ik op het net. Ga maar eens met de cursor naar het vierkantje met het rode en blauwe bolletje links van deze tekst (bovenaan, onder Verified Services). Er verschijnt een pagina uit mijn 'fotoboek' op Flickr. Klik 'Photostream' aan en dan .....!
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Religie een keuze? Vergeet het maar!

  1. marco de Vries says:

    Hallo Frans
    Ik ben journalist en heb een vraag over een oud en interessant stuk van u (over Laurens sigarettenfabriek). Ik schrijf een verhaal over de in dat stuk genoemde Victor,
    Ik zou de bronnen voor dat artikel graag benaderen. (de heer Van Gageldonk) om nog wat extra details
    kunt u me verder helpen? mvg Marco de Vries. 0651002929

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.