DE AZOREN BEKOREN!

De Azoren is een groep van negen eilanden midden in de Atlantische Oceaan. Zij horen bij Portugal en hebben een vulkanische oorsprong: lava tot grillige stenen gestold of tot gruis overgegaan is alom aanwezig. Maar de vulkanische uitbarstingen hebben ook andere grondsoorten letterlijk naar boven gehaald. De gevarieerde bodem, maar ook de aangena-me temperaturen en de regelmatige regenbuien, geven de eilanden een overwegend groen karakter. Rotsen, vulkanen, kraters, weiden, fajã’s, fumarolen, bloemen, bomen en fauna tezamen zorgen voor een natuurlijke schoonheid zonder weerga. Men verbouwt verrukke-lijke ananassen, maakt heerlijke kaas en produceert voortreffelijke wijnen op de Azoren. Kortom, een aanrader! Mijn fotoselecties vind je op  Flickr en Google Foto’s. Van het wilde oceaanwater op Pico heb ik een filmpje gemaakt en op YouTube gezet.

About Frans Holtkamp

Op 1 mei 2010 kon ik een punt zetten achter mijn werk. Ik kan nu zelf de dag indelen. Heerlijk! De morgen besteed ik aan hersenwerk: de krant lezen, puzzels maken en lezen. Regelmatig schrijf ik een essay of artikel na het lezen van een spraakmakend boek. Dat plaats ik op deze blog of op www.fransholtkamp.nl 'Woorden voor het leven', mijn 'boekenkast on line'. De middag staat in het teken van beweging: mijn voorkeur gaat uit naar wandelen en fietsen. Meestal gaat de camera mee. Foto's plaats ik op het net. Ga maar eens met de cursor naar het vierkantje met het rode en blauwe bolletje links van deze tekst (bovenaan, onder Verified Services). Er verschijnt een pagina uit mijn 'fotoboek' op Flickr. Klik 'Photostream' aan en dan .....!
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to DE AZOREN BEKOREN!

  1. Mooie foto’s, maar in het filmpje zit een onscherp gedeelte.

    Groet,
    Franny

  2. Sorry, ik had moeten ondertekenen met Frannie. Volgende keer beter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.