Corsica 2019

Bastia, panorama op stad en haven

In juni 2019 ben ik op Corsica geweest. Wat een prachtig eiland! Het is zeer bergachtig. Je ziet op de hoogste toppen nog sneeuw. De rondweg, die de kust volgt, is buitengewoon bochtig. Daarom ben je met de auto, hoewel de afstanden kort zijn, lang onderweg.
Corsica is ook een groen eiland. Oleander en bougainville zijn veelvuldig aanwezig en geven het eiland een kleurrijk accent. Er zijn veel pittoreske stadjes langs de kust, bijna allemaal met een citadel. Op talloze plaatsen langs de bochtige wegen kun je stoppen en uit de auto stappen om van een panorama te genieten. Mijn fotoseries op Google Foto’s en Flickr geven een indruk van dit prachtige eiland.

About Frans Holtkamp

Op 1 mei 2010 kon ik een punt zetten achter mijn werk. Ik kan nu zelf de dag indelen. Heerlijk! De morgen besteed ik aan hersenwerk: de krant lezen, puzzels maken en lezen. Regelmatig schrijf ik een essay of artikel na het lezen van een spraakmakend boek. Dat plaats ik op deze blog of op www.fransholtkamp.nl 'Woorden voor het leven', mijn 'boekenkast on line'. De middag staat in het teken van beweging: mijn voorkeur gaat uit naar wandelen en fietsen. Meestal gaat de camera mee. Foto's plaats ik op het net. Ga maar eens met de cursor naar het vierkantje met het rode en blauwe bolletje links van deze tekst (bovenaan, onder Verified Services). Er verschijnt een pagina uit mijn 'fotoboek' op Flickr. Klik 'Photostream' aan en dan .....!
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.