Over mijzelf

Op 1 mei 2010 kon ik een punt zetten achter mijn werk als hoge-schooldocent na vierenveertig intensieve onderwijsjaren . Ik kan nu zelf de dag indelen. Heerlijk! De morgen besteed ik, als het even kan, aan hersenwerk, waarbij puzzelen en het lezen van filosofische boeken de boventoon voeren. De middag besteed ik het liefst aan cursussen, archiefonderzoek en beweging. Vele uren zit ik achter m’n computer om essays en geschiedkundige teksten te schrijven, interviews uit te werken, foto’s te bewerken en filmpjes samen te stellen. De essays, soms opiniestukken of recensies, betreffen boeken die ik kort daarvoor gelezen heb. Meestal gaan die over filosofie. Al mijn schrijfproducten plaats ik op deze blog Frans Holtkamp Publications / Woorden voor het leven. Foto’s breng ik onder bij Google Photo’s en Flickr, filmpjes plaats ik op YouTube. Elke plaatsing gaat vergezeld van een berichtje mét link op de homepage.

De rest van mijn tijd besteed ik aan het huishouden – ik ben huisman, want mijn partner werkt nog – reizen, museumbezoek, concerten, proeverijen in gerenommeerde restaurants en ….. slapen. Wat het laatste betreft, heb ik aan zo’n zeven uur per dag genoeg. Luieren kan ik niet. Ik ben een bezig baasje.

4 Responses to Over mijzelf

 1. Marcella Holtkamp says:

  Beste Frans,
  Ik, Marcella Holtkamp, ben verre familie van jou. Ik heb nog les van jou gehad op de KLOS. Ook bij de Lucas kwam ik jou weer tegen. Leuk dat verhaal van Wim Holtkamp, hij is een volle neef van mij. Trouwens Arnold van Rijn ken ik ook, uit de kerk en hij was een goede vriend van de vader van mijn eerste man!
  Begin deze maand kennis gemaakt met Jan Holtkamp uit Schipluiden. Daar hoorde ik een verhaal van Briget Dundee. Mijn interesse in onze of mijn familie historie was gewekt! Jan vertelde dat jij er veel meer over weet en dat je momenteel een boek schrijft. Het was leuk dat ik gelijk wist wie je was. De wereld is toch erg klein. Graag wil ik in contact komen of wij ook van die Ierse afstammen. Het zou mijn rode haar kunnen verklaren. Ik ben daar als kind mee gepest. Rooje vlooje!
  Nu verf ik het, ik ben al redelijk grijs.

  Ik hoop snel wat van je te horen, Marcella Holtkamp
  marcellaholtkamp@gmail.com
  m,holtkamp@jjbuskesschool.nl
  0180319688

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.